Wat gebeurt er als u de beleggingsverzekering beëindigt?

Een beleggingsverzekering is een contract met een bepaalde looptijd. Het is mogelijk dit contract tussentijds te beëindigen. 

Gevolgen van beëindigen beleggingsverzekering

Houd er rekening mee dat het tussentijds beëindigen fiscale gevolgen kan hebben. Laat u daarom altijd goed informeren of beëindiging van uw beleggingsverzekering in uw situatie het meest wenselijk is.

Nationale-Nederlanden heeft een scan ontwikkeld. Deze gratis scan is voor iedereen die een verzekering heeft bij één van de labels van Nationale-Nederlanden. Deze scan helpt u om een beeld te krijgen van uw huidige situatie. Met behulp van deze scan kunt u zelf op elk moment bepalen of uw beleggingsverzekering nog bij u past. Of dat u actie moet ondernemen. U heeft geen adviseur nodig om de scan te doen.

Wat gebeurt er als u voor de einddatum stopt met de beleggingsverzekering?

Het eerder beëindigen van uw beleggingsverzekering noemen wij afkopen. Het afkopen van uw beleggingsverzekering kan een financieel nadeel opleveren:

  • Het eerder beëindigen van uw beleggingsverzekering kan fiscale gevolgen hebben;
  • De eerste kosten zijn in de beginjaren hoger dan in de latere jaren. Daardoor wordt in het begin van de verzekering minder belegd dan daarna.

Is uw verzekering verbonden met uw hypotheeklening en wilt u uw verzekering beëindigen?

Heeft u uw beleggingsverzekering afgesloten in combinatie met een hypotheek? Dan is uw verzekering verpand aan een pandhouder. Om wijzigingen in de verzekering door te voeren hebben wij toestemming nodig van de pandhouder. Deze bepaalt of de wijziging kan worden doorgevoerd. De pandhouder kan hiervoor kosten in rekening brengen. 

Wilt u uw verzekering beëindigen?

Het is belangrijk om u goed te laten informeren als u tussentijds de verzekering wilt beëindigen. Neem contact op met een van onze medewerkers voor de mogelijkheden.

Wilt u een verandering doorgeven? 

Klik dan hier.