Young Life Toekomstplan

Let op: u kunt geen Young Life Toekomstplan meer afsluiten. De informatie op deze pagina is bedoeld voor als u deze levensverzekering al heeft.

Bij het Young Life Toekomstplan spaart u kapitaal dat u ontvangt op de einddatum van de verzekering. Hiervoor legt u op vaste momenten een bepaald bedrag in. Dit bedrag bestaat uit een spaardeel en een risicodeel. Het spaargedeelte stort Nationaal Spaarfonds direct in het beleggingsfonds waarvoor participaties worden gekocht. Aan het einde van de looptijd ontvangt u de opbrengst van de participaties.

Spaarpremie
Dit deel van de inleg wordt belegd in één van de onderstaande beleggingsfondsen:

  • NN BalansMix 3 fonds (voorheen Profielmixfonds A)
  • NN ProfielMix Fonds 3 (voorheen Profielmixfonds B)
  • NN ProfielMix Fonds 4 (voorheen Profielmixfonds C) U heeft zelf een fonds gekozen. Het is mogelijk om van mixfonds te veranderen. 

Elk fonds kent een eigen garantieregeling.

  • NN BalansMix 3 Fonds = 80% van het spaardeel van de premie
  • NN ProfielMix Fonds 3 = 70% van het spaardeel van de premie
  • NN ProfielMix Fonds 4= 60% van het spaardeel van de premie

Deze garantieregeling geldt alleen als:

  • de verzekerde op de einddatum in leven is;
  • in de laatste 10 jaar van de verzekering in het betreffende beleggingsfonds is belegd.

Risicopremie
Dit deel wordt gebruikt voor de dekking van het overlijdensrisico.

Belangrijke informatie
Wat gebeurt er als de verzekerde overlijdt?

Overlijdt de verzekerde voor de einddatum? Dan ontvangt de begunstigde een uitkering. Dit is het verzekerde bedrag verminderd met de spaarbijdragen plus een rentevergoeding, en verhoogd met de contante waarde van uw aandelenpakket (Mixfonds). De exacte uitkering stelt Nationaal Spaarfonds vast op de overlijdensdatum.

Wat gebeurt er als de verzorger overlijdt?
De premiebetaling wordt dan door Nationaal Spaarfonds overgenomen.

Komt het Young Life Toekomstplan vrij?
Bij een spaarverzekering ontvangt u het vrijgekomen kapitaal. Heeft u een keuze gemaakt over hoe u de uitkering wilt besteden? Gebruik dan het digitale formulier om uw keuze aan ons door te geven.

Wilt u iets wijzigen?
Dat kan eenvoudig via een van onze digitale formulieren.

Overlijden melden
Is de verzekerde of de verzorger overleden? Wij wensen u veel sterkte met het verlies. Als er een dierbare overlijdt, komt er veel op u af. We helpen u graag als u vragen of opmerkingen heeft. Het overlijden van de verzekerde of de verzorger geeft u door via het digitale formulier overlijden.

Weten waar u aan toe bent
Het is belangrijk dat u weet wat Nationaal Spaarfonds voor u kan doen. Wij informeren u over uw producten, maar geven geen advies. Wilt u hulp bij het maken van financiële keuzes? Raadpleeg dan een financieel adviseur.