Gemengde verzekering

Let op: u kunt geen gemengde verzekering meer afsluiten. De informatie op deze pagina is bedoeld voor als u deze levensverzekering al heeft.

Gemengde verzekering
Een gemengde verzekering is een combinatie van een spaarverzekering en een overlijdensrisicoverzekering. De verzekering heeft een vaste looptijd en een vast verzekerd kapitaal op de einddatum of bij overlijden. Kortom, bij het afsluiten van deze verzekering is vastgelegd hoeveel de begunstigde ontvangt. Er is sprake van een uitkering op de einddatum van de verzekering of bij een overlijden voor de einddatum. Het verzekerde bedrag kan nog worden verhoogd door de winstbijschrijvingen.

Keuze uit fiscale varianten
Bij de Gemengde verzekering kon u kiezen voor de volgende fiscale varianten: lijfrente, gouden handdruk of een spaarvariant. 

Uitkering
Bij een overlijden keert een gemengde verzekering het verzekerd kapitaal bij overlijden uit. Dit is een vast bedrag dat u afspreekt bij het afsluiten van de verzekering. Het verzekerde bedrag kan nog worden verhoogd door de winstbijschrijvingen.

Is de einddatum van de verzekering bereikt?

  • Bij de spaarverzekering ontvangt u het vrijgekomen kapitaal.
  • Heeft u een lijfrente? Hier leest u alles over wat u met dit kapitaal kunt doen: van uitkeren tot verder sparen. 

Geef uw keuze door op het digitale formulier uitkeren. Op dit formulier staat welke documenten en gegevens u moet aanleveren om het geld te ontvangen.

Wilt u iets wijzigen?
Dat kan eenvoudig via een van onze digitale formulieren.

Overlijden melden
Is één van de verzekerden overleden? Wij wensen u veel sterkte met het verlies. Als er een dierbare overlijdt, komt er veel op u af. We helpen u graag als u vragen of opmerkingen heeft. Het overlijden van de verzekerde geeft u door via het digitale formulier overlijden.

Weten waar u aan toe bent
Het is belangrijk dat u weet wat Nationaal Spaarfonds voor u kan doen. Wij informeren u over uw producten, maar geven geen advies. Wilt u hulp bij het maken van financiële keuzes? Raadpleeg dan een financieel adviseur.